WP 001831Στις 26 Αυγούστου του 2014 το ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ μαζί με ωφελούμενους κατέθεσαν στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας το πρώτο καταστατικό Κοιν.Σεπ. Οι ωφελούμενοι Ντόρα Αυγουστή και Ιωάννης Φουρναράκης στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠ.ΣΑ (Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση) πήραν την μεγάλη απόφαση να ιδρύσουν Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με την ονομασία " ΑΙΓΛΗ" και να δώσουν σάρκα και οστά στο όνειρό τους.

Read more ...

Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, στα πλαίσια του προγράμματος  ΤΟΠΣΑ (Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση), το ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  κι οι συνεργάτες του παρευρεύθηκαν σε ημερίδα  την οποία διοργάνωσε η  ΚΟΔΕΠ (Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά), εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

Read more ...

Την  Tρίτη 8 Ιουλίου 2014, η πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Αλληλεγγύης κυρία Ξένια Κουτσογιάννη και οι συνεργάτες της, στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΣΑ για την απασχόληση που πραγματοποιεί η Α.Σ. " Προοπτική", συναντήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του διαχειριστή της ΑΣ. UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Read more ...

Μετά το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης και των Workshops Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, στα πλαίσια του Προγράμματος ΤΟΠΣΑ που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Προοπτική» με τη συχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού ταμείου και την εποπτία της Περιφέρειας Αττικής, άρχισαν οι προσωπικές συναντήσεις των ωφελουμένων με τα στελέχη και την πρόεδρο του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Αλληλεγγύης Οικονομολόγο Κυρία Ξένια Κουτσογιάννη για το θέμα της ίδρυσης Κοιν.Σεπ.

Read more ...

Στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΣA, την Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, έλαβε χώρα το 3ο Workshop, για την Κοινωνική Οικονομία και την επιχειρηματικότητα, διάρκειας 3 ωρών, στον φιλόξενο χώρο του εταίρου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Προοπτική», ΚΕΚ ΣΒΙΕ.

Read more ...

Εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και βρίσκονται σε εξέλιξη workshops - εργαστήρια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στα πλαίσια των ΤΟΠΣΑ για την κατάρτιση κι απασχόληση ανέργων στους Δήμους Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Πειραιά, Αίγινας και Πόρου που είχε υποβληθεί από την αναπτυξιακή σύμπραξη ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στην οποία συμμετέχει το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης. Περισσότερα ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 10:00 μέχρι 14:00, είτε με ταχυδρομική αποστολή ή υπηρεσία ταχυμεταφοράς στα Γραφεία της ΑΣ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», στη διεύθυνση: Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, 18454 Νίκαια, από τις 24/2/14 μέχρι την 10/3/14. Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.
Αίτηση στο www.kas-prooptiki.gr καθώς και στο www.unescopireas.gr

Η διαδικασία επιλογής ωφελουμένων λαμβάνει υπόψη της τον προσδιορισμό των αναγκών, κινήτρων, δυνατοτήτων, τυπικών και άτυπων επαγγελματικών προσόντων κι επιθυμιών των ωφελούμενων και καταλήγει στην κατάρτιση του ατομικού σχεδίου δράσης για την προώθηση τους στην απασχόληση ή στην επιχειρηματικότητα. Η δράση περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

Read more ...

Inspiring Acts of Everyday Kindness