Το ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, συνεργάτες κι εθελοντές καθώς και μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΙΓΛΗ, της πρώτης που ιδρύθηκε με την αρωγή του Ινστιτούτου στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠ.ΣΑ. συμμετείχαν στην Ημερίδα «Αθήνα Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας" την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων κι η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).

Read more ...

Με πρωτοβουλία του Στέλιου Κατωμέρη εκπροσώπου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων και της φιόρης Ζαφειροπούλου ιδρύτριας της θερμοκοιτίδας κοινωνικής επιχειρηματικότητας "the nest", της θερμοκοιτίδας Romanzo of BIOS και θιασώτριας του Κοινωνικού franzise, διοργανώθηκε τα πλαίσια των διεργασιών για τη δημιουργία Περιφερειακού Μηχανισμού ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. συνάντηση Κοινωνικών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη περιφέρεια Αττικής.

Read more ...

Στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας ευαισθητοποιημένων φορέων κι οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας κι επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Αττική προωθώντας την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 13 Νοεμβρίου ημερίδα με θέμα "κοινωνική επιχειρηματικότητα: βιώσιμη ανάπτυξη, καινοτομία & κοινωνική επένδυση" στο κτίριο του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS.

Read more ...

Προκειμένου οι χώροι του Ινστιτούτου να γίνουν ακόμη πιο φιλικοί κι ασφαλείς για τους εργαζόμενους και τους εθελοντές, η πρόεδρος του ΔΣ Ξένια Κουτσογιάννη, παρακολούθησε διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο, στον φιλόξενο χώρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2014.

Read more ...

Στις 19 Ιουνίου 2014, το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης έλαβε μέρος στην συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) στα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, με θέμα «η θέση της Γυναίκας στην Οικονομία: Το παράδειγμα της Ελλάδας».

Read more ...

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο. Στην εκδήλωση, ανάμεσα στις άλλες οργανώσεις που τιμήθηκαν για το εθελοντικό τους έργο, τιμητική πλακέτα παρέλαβε κι η πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου  Αλληλεγγύης σαν αναγνώριση του έργου και των προσπαθειών των εθελοντών του Ινστιτούτου μας.

Read more ...

Το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέμα ανεργίας κι απασχόλησης υποστηρίζει ένθερμα την επικοινωνία και διάδοση της Κοινωνικής Οικονομίας και κατ’ επέκταση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων οι οποίες αποτελούν μια βιώσιμη επιχειρηματική λύση σε καιρό κρίσης.

Read more ...

Αν δεν έχετε καταθέσει τα όπλα κι αναζητάτε δυναμικές διεξόδους, τότε αυτό η νέα δράση του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Αλληλεγγύης, σας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Πρόκειται για μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας, τη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ή ΚΟΙΣΠΕ), στα πλαίσια της Κοινωνικής Οικονομίας η οποία θεσμοθετήθηκε με νόμο τον Σεπτέμβριο του 2011 που τέθηκε σε εφαρμογή τον Μάρτιο του 2012. Με τον νόμο αυτό θεσπίζεται μια εντελώς καινούρια μορφή επιχείρησης, εντελώς διαφορετική από τις μέχρι σήμερα γνωστές ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, Α) και τις λιγότερο γνωστές ΙΚΕ.

Read more ...