εργαστήρι Οπτικού Εγγραμματισμού και Οπτικής Ευφΐας - Λάρνακα ΚύπροςΧάρη στην υποστήριξη της Λάρνακας 2030 - Υποψήφια Πόλη Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ένα όμορφο, ζωντανό και παραγωγικό εργαστήριο Οπτικού Εγγραμματισμού και Οπτικής Ευφυΐας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου στη Λάρνακα – Κύπρο από την Δρ. Βίκυ Καραΐσκου διευθύντρια της έδρας Visual Literacy της UNESCO.

Read more ...

Οπτική Ευφυΐα, Visual IntelligenceΤα εργαστήρια Οπτικής Ευφυΐας απαντούν καλλιεργώντας μια νεωτερική κι εντελώς διαφορετική ευκαιρία αυτοαξιολόγησης κι αυτοαναφοράς. Απαντούν μ’ ένα σύγχρονο, εξαιρετικά αποτελεσματικό, επιστημονικά τεκμηριωμένο, κι άμεσο εργαλείο ζωής.

Γι’ αυτό το καλοκαίρι το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο διοργανώνει τρία 3/ημερα εργαστήρια με θέματα: Επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της Ευτυχίας, Επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της Αγάπης και Επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της επιτυχίας.

 

Read more ...

visual_homeland.jpgΈνα εργαστήρι, visual literacy επίκαιρο παρά ποτέ, που διοργανώθηκε από το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο και την Δρ. Βίκη Καραΐσκου,  με την ευκαιρία της φιλοξενίας της εθελόντρια από την Ουκρανία Valeriia Zahorodnia και της Jovana Jovanovic από την Σερβία, οι οποίες εργάζονται μαζί μας για έξη συνολικά εβδομάδες, στο πλαίσιο διεθνούς εθελοντικού προγράμματος της AIESEC Ελλάδας

Read more ...

Ξένια Κουτσογιάννη δημοσιογράφος - οικονομολόγος - συγγραφέας. Τηλεδιάλεξη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΚύπρουΗ Ξένια Κουτσογιάννη, οικονομολόγος, δημοσιογράφος,συγγραφέας και πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου, σε ανοικτή τηλεδιάλεξη με τίτλο «Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Κοινωνία πολιτών, Κοινωνικό κεφάλαιο, Πολλαπλασιαστικότητα του πολιτιστικού προϊόντος». 
Ακούστε την ομιλία ΕΔΩ 

Read more ...

Ο Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, ταξιδιωτικός coach, σχεδιαστής ταξιδιωτικών εμπειριών και ιδρυτής του Indie Horizons TC https://indiehorizons.eu/ οργάνωσε για τους εθελοντές και τις εθελόντριες της AISEC, της χειμερινής περιόδου “Φεβρουάριος 2023” μια μοναδική βόλτα εξερεύνησης.

Σκοπός ήταν να τους δοθεί η δυνατότητα να ανακαλύψουν κρυμμένα μέρη, και να βυθιστούν στην τοπική κουλτούρα, αμφισβητώντας τις κατεστημένες προοπτικές, πραγματοποιώντας έναν διαφορετικό περίπατο στην Πλάκα και την Οθωμανική Αθήνα.

Read more ...

Visual Literacy workshop on “Reframing success”
Athens, Friday February the10th, 2023 - Facilitator, Dr. Vicky Karaiskou*

Β' εργαστήρι visual literacy με την Δρ. Bίκη Καρΐσκου και θέμα "Επαναπροσδιορίζοντας την επιτυχία" για τους διεθνείς εθελοντές της AIESEC που συμετέχουν στο πρόγραμμα "Χειμώνας 2023".

Read more ...

Με ελπίδες κι αισιοδοξία, αποχαιρετάμε έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα, που ευτυχώς πέρασε κι αυτός.  Και μ' ένα πρωτοποριακό κι εξαιρετικά ενδιαφέρον εργαστήρι, ειδικά σχεδιασμένο για τους εθελοντές, τους εργαζόμενους και το ΔΣ μας, προετοιμαζόμαστε εντατικά με καινούρια δημιουργικά σχέδια για την καινούρια σαιζόν που θα αρχίσει σε λίγο. 

Read more ...

Η νεωτερική επιστημονική προσέγγιση του “οπτικού εγγραμματισμού” έχει μελετηθεί και εγκαθιδρυθεί από την Έδρα UNESCO την οποία διευθύνει η νέα συνεργάτιδα του Ινστιτούτου, Βίκη Καραϊσκου. Η προσπάθεια έχει σαν στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας του ατόμου να λειτουργεί αποτελεσματικά σε διάφορα περιβάλλοντα και καταστάσεις.

Read more ...