Το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ σε συνεργασία με το διαδικτυακό περιοδικό www.offroader.gr πραγματοποίησε μια ακόμα περιηγητική εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Η απόφαση να επιλέξουμε για τόπο εξόρμησης τις εκβολές ποταμών και μάλιστα το καλοκαίρι εν ήταν εύκολη. Τα στάσιμα νερά, η ζέστη, η υγρασία, οι βαριές μυρουδιές και κυρίως τα έντομα, με πρώτα και καλύτερα τα κουνούπια, είναι παράγοντες ιδιαίτερα αποτρεπτικοί. Εμείς σκεφτήκαμε απλοϊκά. «Πάμε κι αν δεν μας αρέσει φεύγουμε».

Read more ...

Η Καστανιά είναι ένα χωριό το οποίο αποτελεί αφετηρία αλλά και κατάληξη πολλών ορεινών διαδρομών. Στην είσοδο της κοιλάδας του Ασπροποτάμου, κάτω ακριβώς από τον ορεινό όγκο της Μοράβας, υπερηφανεύεται για ένα από τα ομορφότερα δάση της χώρας, που ξεκινά πάνω ακριβώς από τα τελευταία σπίτια  και σκεπάζει τις γύρω πλαγιές.

Read more ...

Η εκδρομή είναι φυσιολατρική Κατασκηνωτική.  Η αναχώρηση θα γίνει νωρίς το πρωί του Σαββάτου 28/4 και ο προορισμός είναι τα μέρη του Ασπροποτάμου Τρικάλων. Η πρόσβαση θα γίνει μέσω Καλαμπάκας. Το σημείο της κατασκήνωσης θα είναι σταθερό έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του στήσε-ξέστησε και οι βόλτες θα γίνουν ακτινωτά γύρω από τη κατασκήνωση.

Read more ...

Το Σάββατο ανηφορίζαμε τις πρώτες χωμάτινες φουρκέτες στα Γεράνεια από την πλευρά του Κορινθιακού και νόμιζες ότι μάλλον χάθηκες στη διαδρομή για θαλασσινό μπανάκι. Όταν πατήσαμε τον αυχένα στο σημείο που ξεκινά ο δρόμος για την κορφή και αντικρίσαμε και τον Σαρωνικό, ωπ είπαμε, εδώ παίρνουμε ανάσες, εικόνες και γεύσεις.

Read more ...

Για το τριήμερο κανονίστηκε μια κοντινή εκδρομή, με μόνον γνώμονα την επιθυμία πολλών μελών, εθελοντών και φίλων να οργανωθεί μια φθηνή εκδρομή προσιτή σε όλους που να δίνει τη δυνατότητα, σε όσους θέλουν, να ακολουθήσουν για μια μόνον ημέρα. Δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που όλοι βιώνουμε, το αίτημα έγινε δεκτό κι έτσι για την καθαρή Δευτέρα προγραμματίζεται εκδρομή στο Λουτράκι.

Read more ...