Ημερίδα για την παρουσίαση της πρόσκλησης για την δημιουργία περιφερειακών μηχανισμών στήριξης της κοινωνικής οικονομίας κι επιχειρηματικότητας οργάνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην αίθουσα συνεδρίων του μουσείου Μπενάκη δυο μόλις μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής προτάσεων! Από τη πλευρά του Ινστιτούτου την ημερίδα παρακολούθησε ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης Παναγιώτης Κάρδαρης.

Read more ...

Oι πολυάριθμοι φορείς της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας που συμμετείχαν και συνεργάστηκαν στο Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, 20-21 Νοεμβρίου 2014, στην Αθήνα, αλλά και οι εκατοντάδες συμμετέχοντες που εκπροσωπούσαν την πλούσια ποικιλομορφία της κοινωνικής οικονομίας, επιβεβαίωσαν την πεποίθησή ότι μία διαφορετική, κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία είναι υπαρκτή και αποτελεί την απάντηση στην πολύπλευρη ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση.

Read more ...

Το «ΔΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ», συμμετέχει στην εκδήλωση με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού που διοργανώνει στον Βόλο το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Σαράτση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την αιγίδα  της Iεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Read more ...

altΗ Συντονιστική Επιτροπή RIPESS-Europe, του Ευρωπαϊκού δικτύου για την Κονωνική Οικονομία στο οποίο συμμετέχει και Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ». συναντήθηκε στο Παρίσι στις 5 και 6 Απριλίου 2013. Η συνάντηση ήταν αφιερωμένη σχεδόν αποκλειστικά στις βασικές εγασίες συντονισμού για την διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου RIPESS-Europe, που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο στη Λιλ της Γαλλίας.

Read more ...

altΤην Τετάρτη 30 Μαΐου οι συνεργάτες του ιντερνετικού μας περιοδικού Offroader.gr συναντηθήκαμε στα νέα γραφεία εξυπηρέτησης στον Κορυδαλλό που θα γίνει το στέκι μας. Η πρώτη μας συνάντηση στον νέο αυτό υπέροχο χώρο, ήταν ταυτόχρονα και τελευταία για την σαιζόν, αφού το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών και μετά τις εκλογές θα αρχίσουμε να σκορπάμε σε παραλίες κι εξοχικά.

Read more ...

Όπως είναι ήδη γνωστό,  μέσα στους βασικούς στόχους του  Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Αλληλεγγύης είναι η πραγματοποίηση δράσεων με στόχο την αλληλέγγυα ψυχική ή και υλική βοήθεια κι ενίσχυση ατόμων που πλήττονται από την οικονομική κρίση, βρίσκονται στα όρια της φτώχειας ή ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες.

Read more ...

Το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης, προκειμένου να συμπαρασταθεί σε όσον το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που καθημερινά ζητούν ενίσχυση, συνεχίζει τη συγκέντρωση τρόφιμων, είδων πρώτης ανάγκης και παιχνίδιων, προκειμένου να δοθούν σε πολύτεκνες ή άπορες οικογένειες κι αστέγους.  Για το λόγο αυτό καλούμε σε βοήθεια κάθε ιδιώτη ή εταιρεία, που ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ να αποτελέσει μέρος της λύσης να ανταποκριθεί  προσφέροντας ότι μπορεί.

Read more ...

altΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση NEXUS 2012 για τον εναλλακτικό τουρισμό, με το περίπτερο του Offroader να κερδίζει, κατά γενική ομολογία, τις εντυπώσεις! Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα αν δεν είχαμε την πολύτιμη βοήθεια, το κέφι και τον ενθουσιασμό πολλών και πολύτιμων φίλων. Εκφράζουμε λοιπόν και δημόσια τις θερμότερες ευχαριστίες στον Νίκο Μιστριώτη και την Αργυρώ Αγγελοπούλου

Read more ...