Το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης «Ενδιαφέρομαι»  και η πρόεδρος του Ξένια Κουτσογιάννη, συμμετείχε στην Ημερίδα της Αναπτυξιακής σύμπραξης «Προοπτική» στα πλαίσια του προγράμματος ενίσχυσης της απασχόλησης ΤΟΠΣΑ (τοπικά σχέδια για την απασχόληση).Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2014 στο Β.Ε.Π.

Στην ημερίδα, στην οποία προσκλήθηκαν οι επιτυχόντες ωφελούμενοι του προγράμματος, συμμετείχαν όλοι εκπρόσωποι της σύμπραξης καθώς και αντιπρόσωποι των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο κύριο Γιάννης Μαρωνίτης πρόεδρος του ΔΣ του συντονιστή εταίρου Όμιλος για την UNESSCO νομού Πειραιώς και νήσων. Χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι των δήμων και της περιφέρειας, ενώ μίλησαν εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους της  Αναπτυξιακής σύμπραξης «Προοπτική»

Η Κυρία Ξένια Κουτσογιάννη στην ομιλία της, κάλεσε τους ωφελούμενους να εξετάσουν και να δουν τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας και την σημαντική βοήθεια που τους παρέχει το πρόγραμμα προκειμένου να μην μείνουν παθητικοί θεατές της κρίσης αλλά να πάρουν την ζωή στα χέρια τους διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.