aiesecΤο 1948, λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια μικρή ομάδα νέων ιδρύουν την AIESEC πιστεύοντας ότι η διαπολιτισμική κατανόηση είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν παρόμοιες συγκρούσεις στο μέλλον.
Από τότε και ως σήμερα η AIESEC στοχεύει στην ειρήνη και τη μεγιστοποιήση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. 

Read more ...

Η Eλληνική «Τράπεζα Τροφίμων – 'Ιδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας» ιδρύθηκε το 1995 (Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ 540/21.10.95), με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου. Είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, και έχει ως αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής, σε ιδιόκτητο κτήριο συνολικού εμβαδού 1.550 τ.μ. με γραφεία, αποθήκες, ειδικούς θαλάμους συντήρησης/κατάψυξης τροφίμων και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, και έχει παράρτημα στη Θεσσαλονίκη.

Read more ...

Η οργάνωση Viitor Intergritate Succes (VIS) έχει έδρα στην Kωνστάντσα της Ρουμανίας κι ιδρύθηκε με σκοπό να ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινοτήτων μέσω της υλοποίησης πολιτιστικών κι επιστημονικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την ανταλλαγή εθνικών και διακρατικών εμπειριών πάνω στο θέμα. Ειδικότερος στόχος της  είναι  η άμβλυνση  του κοινωνικού αποκλεισμού, η μείωση της φτώχειας, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ανεξάρτητα από φύλλο ή φυλή κι η καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.  Προς το παρόν η οργάνωση δεν διαθέτει ιστοσελίδα. Περισσότερες πληροφορίες Τrasca Εlisabeta, (υπεύθυνη διεθνών σχέσεων) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας ιδρύθηκε το 1983, αντικαθιστώντας τα παλαιά ΚΑΤΕΕ και στεγάστηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΑΤΕΕ Αθήνας στο Αιγάλεω. Σήμερα είναι το τρίτο σε μέγεθος Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) στην Ελλάδα. Αποτελείται από πέντε (5) σχολές, τριάντα έξι (36) τμήματα στα οποία φοιτούν περίπου 30.000 σπουδαστές. Με πάνω από 600 εκπαιδευτικούς - καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων αποτελεί ισχυρό σύμμαχο για την εκπόνηση μελετών και τη σύνταξη τεκμηριωμένων προτάσεων σε πλήθος θέματα όπως τεχνολογικές εφαρμογές, υγεία και πρόνοια, οικονομία - διοίκηση, τεχνολογία τροφίμων - διατροφή και άλλα.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Πρωτοπόρο στην εποχή της διαδικτυακής τηλεόρασης το localwebtv, αποτελεί άμεσο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του πυρήνα της δημοκρατίας που δεν είναι άλλος από του Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημοτών που επιθυμούν να ενημερώνονται άμεσα και αδιαμεσολάβητα. Ότι συμβαίνει στους δήμους της Αττικής, τα δημοτικά συμβούλια και περιφερειακά συμβούλια, όπως ακριβώς συμβαίνει χωρίς περικοπές και χωρίς ύποπτους εξωραϊσμούς από το δικτυακό τόπο.

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στον διαδικτυακό τόπο του  localwebtv

 

Η IDEC ΑΕ είναι εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας και κατάρτισης. Η έδρα της βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά. Απευθύνεται τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. Ιδρύθηκε με άλλη νομική μορφή το 1989. Σήμερα, συνδυάζει την πείρα και τεχνογνωσία της διοίκησης με τις ιδέες και καινοτομικότητα των νεότερων συνεργατών της.

Read more ...

Το Ελπιδοχώρι θέλει να είναι αυτό που δηλώνει το όνομά του: ένα χωριό της Ελπίδας σε εξέλιξη. Μια προσπάθεια οικοκοινοτικής δράσης που αναπτύσσεται αργά αλλά σταθερά στο νομό Αργολίδας, σε μια πανέμορφη βουνοπλαγιά. Λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική και έχει ως στόχο να αποτελέσει ένα πρακτικό παράδειγμα αειφορίας και βιωσιμότητας. 

Read more ...

H " Αction Art"  είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2010. Σκοποί της Εταιρείας είναι η διαφύλαξη, διάσωση, διάδοση και προστασία του παραδοσιακού και του σύγχρονου πολιτισμού, η ελεύθερη ανταλλαγή και διακίνηση πολιτιστικών πληροφοριών και ιδεών

Read more ...

Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ έχει ιδρυθεί το 1947.  Προστατεύει: α) ανήλικα κι απροστάτευτα παιδιά κι όποια έχουν αποδεδειγμένη ανάγκη, άστεγες απροστάτευτες γυναίκες που αποδεδειγμένα χρειάζονται βοήθεια, β) άτομα ή ομάδες ατόμων που βρίσκονται μόνιμα ή προσωρινά σε κατάσταση αποδεδειγμένης ανάγκης.  Παρέχει: α) ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, β) είδη ρουχισμού, γ) Στέγη (προσωρινά). Κατέχει 67/χρονη εμπειρίας, στο θέμα της κακοποίησης και της βίας κατά των γυναικών και λειτουργεί ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στον Βόλο.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας έχει σα σκοπό τη διερεύνηση, αξιολόγηση και καταγραφή κάθε κοινωνικού φαινομένου σχετιζόμενου με οποιουδήποτε είδους βίας από άτομο/ομάδα ατόμων κατά εαυτού ή άλλων, αυτοπρόκλητη ή/και ετερόκλητη, καθώς επίσης, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη ή/και καταπολέμηση των παραπάνω φαινομένων.

Read more ...

Προώθηση της γνώσης και της κατανόησης του πολιτισμού, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, των θρησκειών και της κοινωνικής δομής της Ινδίας και Ελλάδας για την προαγωγή και προώθηση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών,  την διεύρυνση και την ενίσχυση των προσωπικών, πολιτιστικών και κοινωνικών επαφών. Η Ένωση προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους της, κυρίως

Read more ...

Αγωνίζεται για την ομαλή κοινωνική ένταξη των Πακιστανών μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία. Η ομάδα συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για τη δημιουργία σχολείου και επιδιώκει την κατασκευή τζαμιού. Σύνθημά της «Ο μοναδικός δρόμος είναι ο πολιτισμός». Η οργάνωση βραβεύτηκε για το έργο της από τον πρόεδρο της Ελληνικής δημοκρατίας στα πλαίσια του θεσμού «Νησίδες ποιότητας 2013». 2109690288 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.