Αν δεν πηγαίνετε πουθενά χωρίς το κινητό σας τηλέφωνο, αν φοβάστε μήπως χάσετε το σήμα και δε μπορείτε να μιλήσετε, ή τρέμετε στην ιδέα ότι μπορεί να αποφορτιστεί η μπαταρία σας, τότε μάλλον πάσχετε από την καινούρια τεχνολογική «φοβία» που αποκαλείται στα αγγλικά «Nomophobia» ή πιο περιγραφικά «No mobile phone phobia».
Ο γραμμωτός κώδικας (barcode) πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και βασίζεται σε αυστηρέςπροδιαγραφές. Ένα από τα πλέον διαδεδομένα συστήματα είναι το ΕΑΝ-13. Αποτελείται από 13 ψηφία με τη μορφή ενός συνδυασμού γραμμών και διαστημάτων.Στον κώδικα υπάρχουν ορισμένες γραμμές που είναι μακρύτερες από τις υπόλοιπες.
Στις μέρες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον εφησυχασμό μερικών, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν σε κρατικές και μη κυβερνητικές δομές στήριξης, συλλέξαμε και ταξινομήσαμε τηλεφωνικούς αριθμούς στήριξης για να κάνουμε λίγο πιο εύκολη την αναζήτηση.
Μπορεί να αδυνατείτε να φροντίσετε όσους πεινάνε ( και είναι πολλοί )μπορείτε όμως να τους δείξετε που μπορούν να χορτάσουν. Διαδώστε το παντού αυτή τη λίστα, με κάθε μέσο: e-mail, fax, εκτυπώστε το και κολλήστε το στις κολόνες της γειτονιάς σας. Επίσης λάβετε υπ' όψη σας ότι ο αριθμός των δομών που παρέχουν δυνατότητα σίτισης διαρκώς αυξάνει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται στους κατά τόπους δήμους για νεώτερες πληροφορίες. Η πληροφόρηση γίνεται ανώνυμα και διακριτικά.
Ένα στα τρία σκουπίδια που πετάγονται στους δρόμους των ΗΠΑ είναι αποτσίγαρο και στην Ευρώπη αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο. Όμως ακόμα Και τα αποτσίγαρα σκοτώνουν! Η γόπα του τσιγάρου δεν είναι βιοδιασπώμενη και μολύνει το περιβάλλον. Το τσιγάρο σκοτώνει, αυτό το γνωρίζει πια και ο φανατικότερος καπνιστής. Εκείνο που δεν έχουμε εμπεδώσει είναι πως και το αποτσίγαρο σκοτώνει.
Οι Αμερικάνικες εταιρείες αφού τα επέβαλαν στη χώρα τους τα προωθούν και στον υπόλοιπο κόσμο. Το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα. Ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον! Για να διατραφεί κανείς χρειάζεται δικηγόρο!
Η ενασχόληση των παιδιών με πολλές διαφορετικές δραστηριότητες ακόμα και αν δεν είναι συμβατές με την ηλικία τους, έχει σαν αποτέλεσμα μια επίπλαστη ωριμότητα που τελικά τα αφήνει ακάλυπτα συναισθηματικά στη μετέπειτα ζωή τους. Κι ενώ οι γονείς βιάζονται να δουν τα παιδιά τους μεγάλα, έστω και μέσα από διαδικασίες που τελικά τα καθηλώνουν σε διαρκή ανωριμότητα, από την άλλη, προσπαθούν, ώστε αυτά να μη στεναχωρηθούν ή ζοριστούν.
Γνωρίζατε ότι 800.000 Έλληνες δηλώνουν ότι πίνουν αλκοόλ καθημερινά και ότι το 50% αποδίδει την έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση αλκοόλ, σε αδυναμία χαρακτήρα; Γνωρίζατε ότι οι περισσότεροι, δεν αντιλαμβάνονται τη δυσδιάκριτη γραμμή που χωρίζει τον πότη από τον αλκοολικό; Είχατε υπόψη σας ότι μόνο 3 στους 10 αναγνωρίζουν πως η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση αλκοόλ είναι αλκοολισμός;
Για πρώτη φορά μία έρευνα ανιχνεύει τη σχέση των Ελλήνων με το αλκοόλ.
Αυξάνονται εντυπωσιακά οι εθελοντές, όλων των ηλικιών και των επαγγελµάτων, που δραστηριοποιούνται για τους συνανθρώπους τους Η πρώην ατροφική κοινωνία των πολιτών, η πλέον ανίσχυρη ανάµεσα σε αυτές της Ευρώπης, έχει εγκαταλείψει το καβούκι του ατοµικισµού. Ολοένα περισσότεροι πολίτες ενεργοποιούνται, συσπειρώνονται και δρουν µε επίκεντρο τον «άλλο»: συλλέγουν τρόφιµα και ρούχα, παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, κάνουν την καθηµερινότητα των µη προνοµιούχων καλύτερη.
Ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, ακόμα κι αν πρόκειται για μια μικρή βολτίτσα στο βουνό που θα διαρκέσει μια δυο ωρίτσες ρίξτε μια ματιά παρακάτω. Η σωστή οργάνωση μπορεί να αποδειχθεί θέμα ζωής ή θανάτου αφού το βουνό μπορεί να γίνει τόσο απρόβλεπτο όσο δεν φαντάζεστε. Είτε πρόκειται για την Πάρνηθα είτε για τον Όλυμπο η ελλιπής προετοιμασία και κυρίως η υποτίμηση του βουνού μπορούν να σας χαλάσουν το κέφι πάρα …μα πάρα πολύ!