Το ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, συνεργάτες κι εθελοντές καθώς και μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΙΓΛΗ, της πρώτης που ιδρύθηκε με την αρωγή του Ινστιτούτου στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠ.ΣΑ. συμμετείχαν στην Ημερίδα «Αθήνα Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας" την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων κι η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).

Read more ...

Ημερίδα για την παρουσίαση της πρόσκλησης για την δημιουργία περιφερειακών μηχανισμών στήριξης της κοινωνικής οικονομίας κι επιχειρηματικότητας οργάνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην αίθουσα συνεδρίων του μουσείου Μπενάκη δυο μόλις μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής προτάσεων! Από τη πλευρά του Ινστιτούτου την ημερίδα παρακολούθησε ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης Παναγιώτης Κάρδαρης.

Read more ...

Oι πολυάριθμοι φορείς της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας που συμμετείχαν και συνεργάστηκαν στο Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, 20-21 Νοεμβρίου 2014, στην Αθήνα, αλλά και οι εκατοντάδες συμμετέχοντες που εκπροσωπούσαν την πλούσια ποικιλομορφία της κοινωνικής οικονομίας, επιβεβαίωσαν την πεποίθησή ότι μία διαφορετική, κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία είναι υπαρκτή και αποτελεί την απάντηση στην πολύπλευρη ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση.

Read more ...

Με πρωτοβουλία του Στέλιου Κατωμέρη εκπροσώπου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων και της φιόρης Ζαφειροπούλου ιδρύτριας της θερμοκοιτίδας κοινωνικής επιχειρηματικότητας "the nest", της θερμοκοιτίδας Romanzo of BIOS και θιασώτριας του Κοινωνικού franzise, διοργανώθηκε τα πλαίσια των διεργασιών για τη δημιουργία Περιφερειακού Μηχανισμού ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. συνάντηση Κοινωνικών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη περιφέρεια Αττικής.

Read more ...

Στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας ευαισθητοποιημένων φορέων κι οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας κι επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Αττική προωθώντας την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 13 Νοεμβρίου ημερίδα με θέμα "κοινωνική επιχειρηματικότητα: βιώσιμη ανάπτυξη, καινοτομία & κοινωνική επένδυση" στο κτίριο του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS.

Read more ...

Στις 19 Ιουνίου, το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης έλαβε μέρος στην συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) στα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, με θέμα «η θέση της Γυναίκας στην Οικονομία: Το παράδειγμα της Ελλάδας».

Read more ...

Το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέμα ανεργίας κι απασχόλησης υποστηρίζει ένθερμα την επικοινωνία και διάδοση της Κοινωνικής Οικονομίας και κατ’ επέκταση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων οι οποίες αποτελούν μια βιώσιμη επιχειρηματική λύση σε καιρό κρίσης.

Read more ...

altΗ Συντονιστική Επιτροπή RIPESS-Europe, του Ευρωπαϊκού δικτύου για την Κονωνική Οικονομία στο οποίο συμμετέχει και Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ». συναντήθηκε στο Παρίσι στις 5 και 6 Απριλίου 2013. Η συνάντηση ήταν αφιερωμένη σχεδόν αποκλειστικά στις βασικές εγασίες συντονισμού για την διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου RIPESS-Europe, που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο στη Λιλ της Γαλλίας.

Read more ...