Τo Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης, συνεπές στο όραμα και τις αρχές του, αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων για πρόσωπα, επιχειρήσεις και μέλη της Κοινωνία των Πολιτών (όπως σύλλογοι, ΜΚΟ, κλπ) με στόχο την εφαρμογή στη πράξη των αρχών της αλληλέγγυας οικονομίας


Απαραίτητες προϋποθέσεις:

 • Σαφής και ειλικρινής ύπαρξη στόχων και διάθεση για προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.
 • Ύπαρξη του υλικού που θα παρουσιαστεί στο site (κείμενα, λογότυπο, φωτογραφίες)
 • Το περιεχόμενο, το υλικό και οι στόχοι που θα επικοινωνηθούν να μην προσβάλουν την νοημοσύνη και την ηθική των συνανθρώπων μας.
 • Το site να μην είναι εμπορικού χαρακτήρα (ηλεκτρονικές αγορές οποιουδήποτε τύπου, ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια κλπ)Κι αν δεν υπάρχει υλικό;

Εθελοντές του Ινστιτούτου αναλαμβάνουν να σας καθοδηγήσουν για το πώς θα συλλέξετε και θα παρουσιάσετε το υλικό σας.

Αν αυτό δεν σας είναι αρκετό, έμπειρος κειμενογράφος θα αναλάβει τα κείμενά σας ενώ έμπειρος γραφίστας θα δημιουργήσει το λογότυπο σας και θα επιμεληθεί την αισθητική του site σας με εξαιρετικά φιλικό κόστος.

 

Το κόστος

 • Το κόστος κατασκευής (ανάλογα πάντα με τις ιδιαίτερες επιθυμίες και ανάγκες του καθενός) ξεκινάει από τα 200€.
 • Το κόστος φιλοξενίας – hosting, δεν υπερβαίνει τα 100€ τον χρόνο – ανάλογα με τον όγκο του site.
 • Το κόστος για τη κατοχύρωση του ονόματος – domain είναι 23€ για δυο χρόνια (για την κατάληξη .gr)
 • Το κόστος για την επιμέλεια των κειμένων ξεκινάει από τα 50€ και εξαρτάται από τον όγκο των κειμένων
 • το κόστος για την δημιουργία λογότυπου ξεκινάει επίσης από τα 50€ και εξαρτάται από τις δικές σας απαιτήσεις.Τι σημαίνουν όλα αυτά;

 • Η κατασκευή του site σας θα στοιχίσει (εφ’ άπαξ) από 200€  και πάνω ανάλογα με την πολυπλοκότητά του, τις απαιτήσεις σας και τις ιδιαίτερες ανάγκες  επικοινωνίας που αντιμετωπίζετε.
 • Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε κειμενογράφο και γραφίστα υπολογίστε ένα επιπλέον εφ’ άπαξ κόστος που ξεκινάει από τα 100€ περίπου
 • Αφού το site σας κατασκευαστεί και για όσο χρόνια αποφασίσετε να το κρατήσετε θα πρέπει να υπολογίζετε ( με σημερινές τιμές) ένα ετήσιο κόστος για την διατήρησή το πολύ 112€ τον χρόνο
 • Η συντήρηση και η τεχνική υποστήριξη προσφέρονται δωρεάν. Η επόμενη μέρα
Συνήθως κάποιος που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία από όλα αυτά πανικοβάλλεται ή στην καλύτερη περίπτωση πελαγοδρομεί. Για εσάς η επόμενη μέρα θα είναι εξαιρετικά εύκολη αφού εθελοντές του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου αλληλεγγύης θα βρίσκονται πάντα δίπλα σας.


Εκπαίδευση
Μετά τη κατασκευή του site σας το Ινστιτούτο αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει εντελώς δωρεάν δικά σας στελέχη,  υπαλλήλους ή εθελοντές, ώστε να είναι σε  θέση να το λειτουργούν σωστά.


Υποστήριξη
Δεν είστε μόνοι. Εθελοντές του Ινστιτούτου βρίσκονται πάντα στο πλευρό σας, με ένα τηλεφώνημα ή e-mail για να σας βοηθήσουν, εντελώς δωρεάν, να αποκαταστήσετε μόνοι σας οποιοδήποτε πρόβλημα ή να επέμβουν οι ίδιοι αν χρειαστεί.


Σεμινάρια
Το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια στα οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την άρτια διαχείριση του δικού τους site.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό, διοργανώνονται σεμινάρια για προχωρημένους, (με εξαιρετικά φιλικό κόστος)  όπου παρέχονται ακόμα πιο προχωρημένες γνώσεις οι οποίες σας παρέχουν την δυνατότητα είτε να αναμορφώνετε το site σας όποτε το επιθυμείτε, ή ακόμα να στήσετε μόνοι σας το δικό σας site χρησιμοποιώντας ελεύθερο λογισμικό.