Η Πολίνα Κοντοδιάκου είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει masters στη «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση» κι έχει διατελέσει εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο έργο «Αξιολόγηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό και την αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων. Μιλάει Αγγλικά και γερμανικά και είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακή.


Πιστεύει ακράδαντα ότι η σωστή κατάρτιση είναι το κλειδί για την απασχόληση και ασχολείται τόσο επαγγελματικά όσο και στον ελεύθερο χρόνο της με το μεγάλο και φλέγον θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας. Σίγουρα δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά σ' όλους αυτούς τους χιλιάδες ανέργους. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε πολύ αποτελεσματικά αρκετούς από αυτούς. "Ακόμα κι ένα άτομο την ημέρα αν βρίσκει δουλειά επειδή βοηθήθηκε από τις δικές μας προσπάθειες είναι μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση" τονίζει.