Η Ερατώ Χατζημιχαλάκη είναι Οικογενειακή Σύμβουλος, ειδικευμένη στις σχέσεις γονιών-παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση που εισήγαγε ο  Alfred Adler και συνέχισε ο Rudolf Dreikurs.  Έχει μαθητεύσει κοντά σε διεθνούς φήμης Αντλεριανούς ψυχολόγους του εξωτερικού. Είναι απόφοιτος του ειδικού τμήματος  Συμβουλευτικής Γονέων του Florida Atlantic University και κατέχει δίπλωμα Θεραπευτικού Συμβούλου του CPCAB (The Counselling & Psychotherapy Central Awarding Body U.K.).

Έχει πολυετή πείρα σε ομάδες γονέων κι έχει  συνεργαστεί με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σε πολλές περιοχές τόσο της Αθήνας όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Αντλεριανής Ψυχολογίας όπου και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. επί σειρά ετών.  Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σχετικών με θέματα αυτογνωσίας, διαφόρων προσεγγίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια επιπρόσθετα εργάζεται εθελοντικά στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΦΑΡΟΣ «Βοήθεια στον Άνθρωπο» όπου εκπαιδεύεται και εκπαιδεύει συνδυάζοντας την ψυχολογία με την πνευματικότητα. Στις αρχές του 2009 ολοκλήρωσε  την εκπαίδευσή της ως Life Coacher ώστε να ανήκει στη διεθνή ομάδα του Neal Donald Walsh (συγγραφέας της best seller σειράς «Συζήτηση με το Θεό»).

Πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στο Findhorn της Σκωτίας,στο εξαιρετικό εργαλείο αυτογνωσίας το Transformation Game. Έχει ένα βιβλίο υπό έκδοση με τίτλο «Καινούργιοι Γονείς για Καινούργια παιδιά» που πραγματεύεται το θέμα της σχέσης γονιών – παιδιών. Έχει φιλοξενηθεί από την συχνότητα του τηλεοπτικού καναλιού Local TV σε μία σειρά εκπομπών με τίτλο «Εμείς οι γονείς».

Είναι εμπνεύστρια του χώρου «Ελπιδοχώρι», μίας εναλλακτική κατασκήνωσης στην Αργολίδα, όπου τα παιδιά θα ζουν σε αρμονία με τη φύση μαθαίνοντας πολλές ξεχασμένες αλήθειες.