του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 
Την ίδρυσε το 1995 ο αείμνηστος Γεράσιμος Βασιλόπουλος, ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει βοσκός αλλά τελικά έγινε πρωτοπόρος στο ελληνικό οργανωμένο λιανεμπόριο. Ωστόσο, φέρνοντας στον αμέριμνο τότε Έλληνα καταναλωτή «και του πουλιού το γάλα», ο ιδρυτής των ΑΒ είχε πάντα στο μυαλό του και τους φτωχούς συμπολίτες μας.

Read more ...

Ομιλία της Ξένιας Κουτσογιάννη* στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τα τελευταία χρόνια, πρώτα με τους Ολυμπιακούς αγώνες και στη συνέχεια με τα δεκάδες κοινωνικά προβλήματα που έφερε μαζί της η οικονομική κρίση, το θέμα του εθελοντισμού συζητιέται όλο και πιο πολύ,  όλο και πιο συχνά. Είναι άραγε ο εθελοντισμός, σημάδι των καιρών μας;  Ε λοιπόν όχι.

Read more ...

της Ξένιας Κουτσογιάννη (για το UDI - Norwegian Directorate of Immigration)
All individuals should have the right of equal participation in the society in which they live. This should be defined by the right to be a citizen of the country in which they were born or have lived their entire lives, regardless of where they parents are coming from.

Read more ...

..Του Armand Mattelart
Η κατάρρευση των μεγάλων πολιτικών ουτοπιών οδηγεί ένα ορισμένο αριθμό στοχαστών να προτείνουν την επικοινωνία ως ένας είδος ουτοπικού υποκατάστατου, ικανού να δημιουργήσει ανάμεσα στους ανθρώπους τη σχέση εκείνη που στηρίζει τις κοινότητες και επιτρέπει την κοινωνική συνοχή.

Read more ...

altΗ αέναη μεγέθυνση της οικονομίας δεν είναι δυνατή, λόγω των πιέσεων σε ανανεώσιμους πόρους σαν το πόσιμο νερό, τον καθαρό αέρα και την βιοποικιλότητα. Επίσης, εν πολλοίς η βιομηχανική μας παραγωγή βασίζεται σε μη-ανανεώσιμους πόρους σαν το πετρέλαιο, διάφορα μεταλλεύματα και ορυκτά,που εξαντλούνται -και συν τω χρόνω γίνονται ακριβότερα.

Read more ...

sxoleiaaΑποσπάσματα από το βιβλίο "Κοινότητα" της Άγκνι Γιόγκα που εκδόθηκε το 1926 σχετικά με την παιδεία δείχνουν πολύ πιό σύγχρονα από σχεδόν κάθε διάλογο που ακόυγεται σχετικά με το θέμα. Μήπως είναι καιρός να γυρίσουμε να κοιτάξουμε την πορεία μας και να αναπροσανατολίσουμε την δράση μας; Η παιδέια είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους! Αυτή την εποχή αν και προσωρινά έχει ησυχάσει η αντάρα, ο χώρος της παιδείας στην Ελλάδα είναι ένα καζάνι που βράζει.

Read more ...

epanΤου Γιάννη Μακριδάκη.
Κατά τον αείμνηστο Βασίλη Ραφαηλίδη (και σε ελεύθερη απόδοση), επανάσταση σημαίνει το ξαναστήσιμο σε άλλη βάση μιας κατάστασης που έχει ξεφύγει, που έχει πάρει άσχημο δρόμο, που έχει υποτροπιάσει. Στην πορεία της ανθρωπότητας έγιναν πολλές βίαιες και αιματηρές επαναστάσεις, οι οποίες σε μικρό ή μεγάλο βαθμό

Read more ...

epixeirimatikothtaΤου Νικου Eυθυμιαδη.
Το άρθρο αυτό δεν αποσκοπεί στην κριτική για τα λάθη του παρελθόντος. Αντίθετα, φιλοδοξεί να μιλήσει για το μέλλον, για το «δέον γενέσθαι» όχι μόνο μέσα αλλά και μετά την κρίση. Και αυτό, επειδή ο δημόσιος διάλογος αλλά και σημαντικό μέρος του επίσημου πολιτικού λόγου καθηλώνεται στον «εξορκισμό» της κρίσης. Προσωπικά, πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να δούμε τι θέλουμε να συμβεί στον τόπο μας μετά την κρίση, για να αντιδράσουμε σωστά και μέσα στην κρίση.

Read more ...

agrotikos laosΑπαράδεκτες οι φήμες που κυκλοφορούν ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί.Τέλος στην φημολογία ότι οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού έβαλε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες της φήμες που κυκλοφορούν κάποιοι κύκλοι ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί για να θρέψει τον ελληνικό λαό

Read more ...

Ανταποκριτής του Balkans.com Business News
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αρχικά, η Κομισιόν υιοθετεί έναν νέο ορισμό της ΕΚΕ ως «η ευθύνη των επιχειρήσεων για τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων τους στην κοινωνία». Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική, οι εταιρείες καλούνται να καθιερώσουν μια μακροχρόνια στρατηγική ΕΚΕ και να μετριάσουν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους, διενεργώντας μεταξύ άλλων μετρήσεις κινδύνων, ειδικά στην εφοδιαστική τους αλυσίδα.

 

Read more ...