altΟι συνεχιζόμενες προσπάθειες κυβερνήσεων ανά τον κόσμο να ελέγξουν το Διαδίκτυο για να καταπνίξουν την ελευθερία του λόγου, οι ακατάπαυστες προσπάθειες της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της μουσικής να πατάξουν την πειρατεία, αλλά και το κλειστό οικοσύστημα που χτίζουν γύρω από τις αυτοκρατορίες τους Facebook και Google απειλούν το Διαδίκτυο, δηλώνει ο Sergey Brin, ένας εκ των συνιδρυτών του Google.

Read more ...

Εν όψει της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012 που εορτάζεται σε περισσότερες από 74 χώρες στον κόσμο και της πολύ ξεχωριστής θεματικής που επέλεξε  το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe (www.saferinternet.org)  και αφορά στη σύγκλιση των γενεών με το σύνθημα «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί... με ασφάλεια!»,

Read more ...

altΟι Anonymous αν και είναι γνωστοί για τη δεξιοτεχνία τους να διεισδύουν στα πλέον γνωστά και μεγάλα sites του Internet, είναι αλήθεια ότι πρεσβεύουν κάτι περισσότερο από αυτό. Η αμφιλεγγόμενη για πολλούς ομάδα έχει χαρακτηριστεί ποικιλοτρόπως από τον Τύπο. Άλλοι τους αποκαλούν «ακτιβιστές χάκερς», άλλοι «εκδικητές του web». Η αλήθεια είναι όμως ότι έχουν «ξεσηκώσει» κυριολεκτικά το Internet. Το «online κίνημα» των Anοnymous όμως λέγεται πως ξεπερνάει το 1 εκατ. άτομα!

Read more ...

peirateia7 στους 10 χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα παραδέχονται ότι έχουν αποκτήσει πειρατικό λογισμικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Business Software Alliance (BSA) που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Έρευνας της ΒSA για την Πειρατεία Λογισμικού 2011. 38% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι λαμβάνουν πειρατικό λογισμικό «περιστασιακά», «πάντα» ή «τις περισσότερες φορές», ενώ 32% δήλωσαν «σπάνια».

Read more ...

alt

Του Θανάση Σκόκου
Σε όλους άρεσε  «Το κουδούνι»! Όλοι θαυμάσαμε την αφοπλιστική απλότητα του κοινωνικού μηνύματος που θεωρήσαμε ότι αποπνέει. Ελάχιστοι όμως σκεφτήκαμε, μια εξαίρεση ο φίλος μου Γιάννης, να ψάξουμε τον «ιδιοκτήτη» Power Line. Έτσι θα βλέπαμε ότι πρόκειται για ένα από τα ακραία blogs των ρεπουμπλικάνων των ΗΠΑ που δεν δίστασε να κατηγορήσει τον G.W. Bush ως «ανεπαρκώς συντηρητικό».

Read more ...

altΤου Βασίλη Τακτικού *
Στη χώρα μας, υπάρχουν πλέον ουκ ολίγα θεματικά και περιφερειακά δίκτυα Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών τα οποία  απαριθμούν από 10 έως 150 οργανώσεις – μέλη και μεταξύ αυτών το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών με πάνω από 2.000 μέλη.  Όμως, οι ενεργές συλλογικότητες στο χώρο ξεπερνούν τις 10.000 οργανώσεις με ουσιαστική

Read more ...

Της Ξένιας Κουτσογιάννη*
Όταν μιλάμε για κοινωνικά δίκτυα το μυαλό όλων πηγαίνει στο facebook και το διαδίκτυο. Και είναι αλήθεια. Καθώς η διείσδυση του διαδικτύου γίνεται όλο και μεγαλύτερη, τα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα γίνονται κι αυτά με τη σειρά τους, όλο και πιο δημοφιλή καθώς αποτελούν μια ευρύτατη πλατφόρμα επικοινωνίας που εκμεταλλεύεται εφαρμογές όπως το email, τα άμεσα

Read more ...

Της Ξένιας Κουτσογιάννη *
Οι νέες τεχνολογίες στην ενέργεια, την πληροφόρηση και το διαδίκτυο δε συνιστούν απλά τα υλικά και τεχνολογικά δεδομένα της νέας οικονομίας, αλλά μία νέα πίστη και μεσολογία για έναν άλλο διαφορετικό κόσμο. Άλλωστε, πάντοτε, οι νέες τεχνολογίες είχαν τη δύναμη να κλονίσουν μια παλιά πίστη και μέθοδο επικοινωνίας και να διαμορφώσουν μια καινούρια.

Read more ...

Αν νομίζετε ότι το διαδίκτυο είναι ένας μοναχικός κι ήρεμος ωκεανός στον οποίο πλέουν ανέμελα πληροφορίες που περιμένουν υπομονετικά πότε θα ανασυρθούν, μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε οπτική. Το τοπίο μοιάζει πολύ περισσότερο με το θορυβώδες και πολυσύχναστο Manhattan. ρίξτε μια ματιά λοιπόν παρακάτω για να μάθετε τι συμβαίνει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο διαδίκτυο μέσα από ένα infographic και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα.

Read more ...

altΈτσι κι αλλιώς, ήταν ένα δύσκολο έργο. Η επιτυχία του Τζομπς ήταν αποτέλεσμα ενός ασυνήθιστου συνδυασμού του στρα … τηγικού οράματος με τη δύναμη του χαρακτήρα.  Στις 4 Οκτωβρίου, η Apple οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου για να εγκαινιάσει το τελευταίο μοντέλο του iPhone. Ο Τιμ Κουκ, νέος πρόεδρος της εταιρείας, και οι συνεργάτες του παρουσίασαν με άψογο επαγγελματισμό τα γνωρίσματα αυτού του μοντέλου.

Read more ...