Αξιόλογη συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του ΤΕΙ Αθηνών εξασφάλισε το  Διαπολιτισμικό Ινστιτουτο  προκειμένου να ενισχύσει την  δυνατότητά του να πραγματοποιεί μελέτες για την εκπόνηση και υποβολή προτάσεων σε Ευρωπαικά, διεθνή και Εθνικά προγραμμάτα.

Πρώτο μεγάλο βήμα η εκπόνηση μελετών και η υποβολή τριών μεγάλων προγραμμάτων που αφορούσαν την πολιτισμική, γλωσσική ένταξη  μεταναστώνκαι παιδιών μεταναστών στην Ελληνική Κοινωνία στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος του Ε.Τ.Ε (Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης). O καθηγητής του ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ κος Μιχάλης Γλαμπεδάκης εξήρε την "υψηλή επιπέδου δουλειά που πραγματοποιούν τα στελέχη κι οι εθελοντες του Ινστιτούτου  την εργατικότητα, την υπευθυνότητα και τον ζήλο που επέδειξαν και συνετέλεσαν έτσι στο να καταφέρουμε το σχεδόν ακατόρθωτο, τον σχεδιασό και την εμπρόθεσμη υποβολή τριών προτάσεων, με πληρότητα φακέλλου,  μέσα σε χρονικό διάστημα 20 ημερών.

 

Αξιόλογη  υπήρξε κι  συμβολή των στελεχών κι εθελοντών του ομίλου για την unesco, Χρυσούλη Αγγελικής,  Γερολυμάτου Μαρίας, Εύας Ταμπακοπούλου, Χρύσας Παυλίδου, του κυρίου Πιέρου Αρκουδάκου και όλων όσων συνέβαλλαν με δικό τους τρόπο, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στις ανάγκες της σύνταξης και της υποβολής των προτάσεων. Αποφασιστικής σημασίας ήταν πρωτίστως η συνδρομή και η στήριξη του Προέδρου  του Ομίλου για την Unesco, κ. Ιωάννη Μαρωνίτη. Αξιέπαινη και σημαντική υπήρξε και η συμβολή και η βοήθεια της ομάδας εργασίας  του ΤΕΙ Αθηνών η οποία αποτελούνταν από τους  Κούζιλο Γιώργο, Γλαμπεδάκη Αντώνη και την Γλαμπεδάκη Κωνσταντίνα.

Όλη η ομάδα εργασίας υπό τον συντονισμό του Παναγιώτη Κάρδαρη και την βοήθεια της εθελόντριας του Ινστιτούτου Θεατρολόγου  Εύης θώμου  εργάστηκαν  μέχρι και την τελευταία στιγμή άγρυπνα και υπεύθυνα ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια και καταφέρνοντας τελικά να υποβάλουν τρεις αξιόλογες προτάσεις. Το διαπολιτισμικό Ινστιτούτο τους ευχαριστεί όλους για αυτή τη δύσκολη κι απαιτητική συνεργασία που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.