Η εκδρομή είναι φυσιολατρική Κατασκηνωτική.  Η αναχώρηση θα γίνει νωρίς το πρωί του Σαββάτου 28/4 και ο προορισμός είναι τα μέρη του Ασπροποτάμου Τρικάλων. Η πρόσβαση θα γίνει μέσω Καλαμπάκας. Το σημείο της κατασκήνωσης θα είναι σταθερό έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του στήσε-ξέστησε και οι βόλτες θα γίνουν ακτινωτά γύρω από τη κατασκήνωση.

 

Πρόκειται για τις πλέον δασωμένες (και ευτυχώς όχι ακόμα και τόσο «τουριστικές») περιοχές της Ελλάδος. Η  περιοχή δεν έχει βενζινάδικα. Το πλησιέστερο στη κατασκήνωση βρίσκεται στη γέφυρα του Μουργκάνη μετά την Καλαμπάκα δηλαδή σε απόσταση 50 χλμ. περίπου. Οι ημερήσιες εκδρομές θα είναι γύρω στα 150 χλμ. το πολύ. Όμως εφόσον η αυτονομία των αυτοκινήτων είναι μικρή είναι απαραίτητο μπιτόνι με καύσιμο.

Λόγω εποχής και του ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα που περάσαμε, είναι απολύτως βέβαιο ότι πολλοί δρόμοι θα είναι κατεστραμένοι, δέντρα θα είναι πεσμένα και γενικώς θα υπάρχουν πολλά εμπόδια. Τα πισωγυρίσματα πιθανά να είναι αναπόφευκτα. Το γεγονός διευκρινίζεται από τώρα για να μη δυσανασχετήσει κάποιος στην πορεία.

Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο 28/4 το πρωί κατά τις 07:00 από το parking  στο Σείριο (ΕΟ Αθ.-Λαμίας) ώστε γύρω στις 12 το μεσημέρι να είμαστε στην περιοχή.

Επιστροφή την Τρίτη το απόγευμα

Για όσους θέλουν δωμάτιο στο χωριά Καστανιά, 15 λεπτά από τη κατασκήνωση, βρίσκεται το ξενοδοχείο  ΜΑΝΑΚΟΣ http://www.manakoshotel.gr . Το μονόκλινο στοιχίζει 50€ και το δίκλινο 80€ με πρωινό.

Για τους υπόλοιπους, εφόσον μιλάμε για διαμονή στην ύπαιθρο θα πρέπει ο καθένας να φροντίσει για τον εξοπλισμό του. Φροντίστε για τα σωστά sleeping bags γιατί το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει εξαιρετικά χαμηλά, παρά το γεγονός ότι είναι άνοιξη. Όσον αφορά τη διατροφή θα στηθεί  κοινό τραπέζι με ό,τι φέρει ο καθένας. Καλό θα είναι να προηγηθεί συνεννόηση.  Αρχηγός της εκδρομής:  Σταύρος Σπυρόπουλος.