Όπως είναι ήδη γνωστό,  μέσα στους βασικούς στόχους του  Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Αλληλεγγύης είναι η πραγματοποίηση δράσεων με στόχο την αλληλέγγυα ψυχική ή και υλική βοήθεια κι ενίσχυση ατόμων που πλήττονται από την οικονομική κρίση, βρίσκονται στα όρια της φτώχειας ή ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες.

Τον Ιούνιο του 2011, μέσα από το πρόγραμμα για τη Κοινωφελή εργασία, το Ινστιτούτο θεμελίωσε συνεργασία με τον δήμο Περάματος προσφέροντας απασχόληση σε 25 νέους άνεργους κάτω των 30 ετών. Τον Φεβρουάριο του 2012 οργάνωσε δομή για την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ιδιαίτερα φτωχά άτομα σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου στα πλαίσια δικτύου αλληλεγγύης με την “ΡΗΞΗΚΕΛΕΥΘΟΣ” αλλά και το  «ΙΔΡΥΜΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ» που εδρεύει στην Νέα Υόρκη. Τον Απρίλιο το Ινστιτούτο επέκτεινε τη δάση του και στη περιοχή του δήμου Κορυδαλλού κι Αιγάλεω σε συνεργασία με την οργάνωση GREEN FOR LIFE, την ACTION ART και την UNESCO Πειραιά και νήσων.

Έτσι έγινε πλέον επιτακτική η ανάγκη αναζήτησης στέγης στην ευρύτερη περιοχή και η  δημιουργία  “γραφείου εξυπηρέτησης  Νοτιοδυτικής Αττικής” ώστε οι εθελοντές του Ινστιτούτου να μπορούν να απρόσκοπτα να προσφέρουν  έργο, να συναντιόνται, να κοινωνικοποιούνται  και κυρίως να  υποδέχονται κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί είτε να λάβει είτε να προσφέρει συνδρομή και βοήθεια. Tα νέα γραφεία βρίσκονται στην οδό Δερβενακίων 114 στον άνω Κορυδαλλό και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 217 73 55 586.