Μετά την επιτυχία που είχαν τα σεμινάρια Η/Υ για αρχάριους ενήλικες που  πραγματοποίησε το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ» σε συνεργασία με το Διαδραστικό Λαογραφικό μουσείου στον Βαρνάβα, οργανώνεται ένα ακόμη σεμινάριο στον ίδιο χώρο, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους ενήλικες να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον θαυμαστό κόσμο των Η/Υ και του διαδικτύου. Το δεύτερο αυτό σεμινάριο – ανεξάρτητο από το προηγούμενο

– θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18και τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στον φιλόξενο χώρο του μουσείου. Μέσα από τα μαθήματα οι συμμετέχοντες  θα αποκτήσουν τις πρώτες βασικές γνώσεις που θα του επιτρέψουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι ομάδες θα αποτελούνται από 5 το πολύ άτομα η κάθε μια κι οι συμμετέχοντες θα μάθουν
Τι είναι Η/Υ και ποιες είναι οι βασικές αρχές λειτουργίας του
Τι είναι ηλεκτρονικά αρχεία δεδομένων, τι είναι χώροι αποθήκευσης και πως λειτουργούν
Τι είναι internet και ποιες είναι οι βασικές αρχές λειτουργίας του
Τι είναι ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) και ποιες είναι οι βασικές αρχές λειτουργίας του
Διαχείριση αρχείων δεδομένων
Δημιουργία και διαχείριση αρχείων κειμένου
Δημιουργία και να διαχείριση e-mails
Αναζήτηση στο internet

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε δυο τρίωρες συναντήσεις το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 10:00 – 13:00 στο διαδραστικό λαογραφικό μουσείο Βαρνάβα και τη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα (10:00 – 13:00) στον ίδιο χώρο.

Για την μεγαλύτερη δυνατή διευκόλυνση των συμμετεχόντων, το Ινστιτούτο θα παρέχει Η/Υ laptop σε καθέναν από τους συμμετέχοντες, για χρήση τους στον χώρο του σεμιναρίου. Παράλληλα θα δημιουργηθούν συνθήκες πρακτικής εξάσκησης επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και θα ενθαρρυνθούν οι συμμετέχοντες στην μεταξύ τους διάδραση.

Τα σεμινάρια στοιχίζουν 50€ το άτομα ενώ για ανέργους (με κάρτα ανεργίας) παρέχονται εντελών ΔΩΡΕΑΝ.

επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 2103317861  ή με e-mail στο: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Inspiring Acts of Everyday Kindness