Σε μια προσπάθεια να βρεθούν κοινοί δρόμοι κι αναφορές που θα μπορέσουν να φέρουν τους μετανάστες που ζουν στην διπλανή πόρτα, λίγο πιο κοντά στην Ελληνική κοινωνία, το  Διαπολιτισμικό Ινστιτούτου Αλληλεγγύης «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ», την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, οργανώνει στον κήπο του Ινστιτούτου στη Κερατέα μια μεγάλη γιορτή με τίτλο «Πολιτισμικά μαγειρέματα».


Γύρω από τη φωτιά της κουζίνας και  το οικογενειακό τραπέζι, αιώνες τώρα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, προάγεται η ανθρώπινη επικοινωνία. Σε όλους τους τόπους και σε όλες τις χρονικές κι ιστορικές στιγμές, η τέχνη της μαγειρικής, η ιεροτελεστία του φαγητού, οι κανόνες και τα κοινωνικά ταμπού που συνδέονται με τη τροφή επηρεάζουν την καθημερινότητα αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Γνωρίζοντας, τη κουζίνα, τα υλικά, τις συνταγές, τις γεύσεις και τις συνήθειες που σχετίζονται  με τη τροφή, άνθρωποι που ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτισμούς και μοιραζόμαστε εντελώς διαφορετικές κουλτούρες, μπορούμε πολύ πιο εύκολα κι ισότιμα να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αμοιβαίας αποδοχής και κατανόησης. Τα χρώματα, τα αρώματα κι οι γεύσεις του ζεστού καλομαγειρεμένου σπιτικού φαγητού μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά και να ανοίξουν ένα παράθυρο πολιτισμικού διαλόγου.
Η γιορτή συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό σύνδεσμο Ελλάδας Πακιστάν ο οποίος δρα σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις κοινότητες μουσουλμάνων μεταναστών από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν και την Ελληνική κοινωνία.
Η είσοδος κι η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους. Αν θέλετε να λάβετε ακόμη πιο ενεργό μέρος, μπορείτε κι εσείς να βάλετε το δικό σας «τσουκάλι». Σ’ αυτή τη περίπτωση θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Παναγιώτης Κάρδαρης 2103317861.

Inspiring Acts of Everyday Kindness