Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:30,  θα πραγματοποιηθεί στο γνωστό art and lounge στέκι Gallery café Αδριανού 33, στο Μοναστηράκι παρουσίαση του βιβλίου “Ο πλανήτης Απόμακρος” της προέδρου του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Ξένιας Κουτσογιάννη, από τις εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η 4η προσωπική έκθεση ζωγραφικής της ίδιας, όπου θα παρουσιαστούν οι ακουαρέλες που κοσμούν το παραμύθι καθώς και τέσερεις πίνακες σε λάδι εμπνευσμένοι  από το θέμα του βιβλίου.


Σε μια εξαιρετικά σύντομη και λιτή παρουσίαση,  το βιβλίο θα προλογίσει ο συγγραφές και συνθέτης Πέτρος Γκουντέλας, ενώ την έκθεση ζωγραφικής ο κριτικός Ναπολέων Βραχνάς.
Όποιος επιθυμεί να κρατήσει τραπέζι για δείπνο ή ποτό στο “Gallery café”, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πρέπει να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 2103249080. Υπεύθυνος κρατήσεων: κύριος Βαγγέλης Αδρονικάκης.
Στη συνέχεια, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2011 στη μικρή αίθουσα του Gallery café η συγγραφέας θα διαβάσει η ίδια το παραμύθι της για τα μικρά παιδιά και στη συνέχεια θα συντονίσει εργαστήρι ζωγραφικής με θέματα δανεισμένα από τον «Πλανήτη Απόμακρο».
Η είσοδος και στις δυο εκδηλώσεις είναι δωρεάν για όλους.

Σ’ ένα σύμπαν μακρινό και συνάμα τόσο κοντινό κι ανεξερεύνητο, όλα μπορεί να συμβούν… και τα όσα διαδραματίζονται εκεί θα μπορούσαν να είναι μια ακόμα εκδοχή των θαυμάτων που επιτελούνται καθημερινά κάτω από τη μύτη μας, αλλά περνούν απαρατήρητα. Ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Κι όμως με ένα θαυμαστό τρόπο οι πράξεις του και κυρίως οι σκέψεις του, αλλάζουν ριζικά ολόκληρο τον πλανήτη Απόμακρο! Τι λέτε μήπως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε κι εμείς; Πού ξέρετε “…Μπορεί τελικά να καταφέρουμε να κάνουμε αυτό το παραμύθι να βγει αληθινό και στον δικό μας καταγάλανο πλανήτη…”

 

Inspiring Acts of Everyday Kindness