Την  Tρίτη 8 Ιουλίου 2014, η πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Αλληλεγγύης κυρία Ξένια Κουτσογιάννη και οι συνεργάτες της, στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΣΑ για την απασχόληση που πραγματοποιεί η Α.Σ. " Προοπτική", συναντήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του διαχειριστή της ΑΣ. UNESCO Πειραιώς και Νήσων

με ωφελούμενες του προγράμματος που επιθυμούν να ιδρύσουν δικές τους Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.Την κυρία Κουτσογιάννη υποδέχτηκε ο πρόεδρος της UNSECO κύριος Γιάννης Μαρωνίτης, ο οποίος και συμμετείχε στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Οι ωφελούμενες ζήτησαν και ενημερώθηκαν για ζητήματα, τα οποία αφορούν την ίδρυση Κοιν.Σεπ και κατέθεσαν τις ιδέες τους, ώστε να συνταχθεί το ανάλογο καταστατικό. Η κυρία Κουτσογιάννη απάντησε στις απορίες των ωφελουμένων και της καθοδήγησε πάνω στους άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούν, ώστε η νέα τους αρχή να έχει γερές και σταθερές βάσης, εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη πορεία. Από την πλευρά του, ο κύριος Μαρωνίτης ανανέωσε την υπόσχεση του για βοήθεια και υποστήριξη των ωφελουμένων, στα πρώτα τους βήματα και ευχαρίστησε το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγύης για την άριστη συνεργασία και την αρμονική εκτέλεση των υποχρεώσεων του ως εταίρου της Α.Σ. "Προοπτική".

Inspiring Acts of Everyday Kindness