Με πρωτοβουλία του Στέλιου Κατωμέρη εκπροσώπου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων και της φιόρης Ζαφειροπούλου ιδρύτριας της θερμοκοιτίδας κοινωνικής επιχειρηματικότητας "the nest", της θερμοκοιτίδας Romanzo of BIOS και θιασώτριας του Κοινωνικού franzise, διοργανώθηκε τα πλαίσια των διεργασιών για τη δημιουργία Περιφερειακού Μηχανισμού ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. συνάντηση Κοινωνικών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη περιφέρεια Αττικής.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, σε αίθουσα του City Unity College, στο Σύνταγμα.

Σε ένα φιλικό κι απόλυτα συνεργατικό κλίμα 32 ΚΟΙΝ.Σ.Επ συναντήθηκαν, συζήτησαν κι αποφάσισαν τη δημιουργία "Δικτύου Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων" με την μορφή Αναπτυξιακής Σύμπραξης.
Στη συνάντηση μετείχε κι η πρόεδρος του ΔΣ του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Αλληλεγγύης, Ξ. Κουτσογιάννη, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας όπου και παρουσίασε το έργο του Ινστιτούτου πάνω στον συγκεκριμένο τομέα. Ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους ήταν κι ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δρ Πανεπιστημίου Σορβόνης κος Λ. Σταύρου ο οποίος μίλησε για τις αλλαγές στη θέση και το ρόλο της οικογένειας εν μέσω κρίσης.


Ο κος Σ. Κατωμέρης δήλωσε ότι: Βασικός σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, ήταν και είναι η σύσταση ενός επαγγελματικού οργανισμού ΚΟΙΝ.Σ.Επ. ο οποίος θα διευρυνθεί στην πορεία με άλλες οργανώσεις ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ οι οποίες θα μπορούν να συνεισφέρουν στην ολοκλήρωση ή διευκόλυνση της διαχείρισης των έργων της κοινωνικής οικονομίας.
Συγκυριακά και λόγω των συγκεκριμένων απαιτήσεων της τρέχουσας πρόσκλησης για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ως ιδρυτικά μέλη του δικτύου υπέγραψαν 9 Κοιν.Σ.Επ. (7 παλιές και 2 νέες) σύμφωνα με την ζητούμενη 8/2 ποσόστωση νέων και παλαιών Κοινωνικών επιχειρήσεων. Όμως, τόσο ο κύριος Κατωμέρης όσο κι παρευρισκόμενοι κοινωνικοί επιχειρηματίες, δεσμεύτηκαν ότι αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία θα συγκεντρωθούν και πάλι προκειμένου να υπογράψουν τροποποίηση του καταστατικού ώστε τελικά να μπουν στο τυπικό δίκτυο και όλες οι υπόλοιπες Κοιν.Σ.Επ. που δήλωσαν ότι το επιθυμούν αλλά δεν εξαιρέθηκαν από αυτή τη φάση λόγω του άδικου περιορισμού της ποσόστωσης.