Αν δεν έχετε καταθέσει τα όπλα κι αναζητάτε δυναμικές διεξόδους, τότε αυτό η νέα δράση του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Αλληλεγγύης, σας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Πρόκειται για μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας, τη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ή ΚΟΙΣΠΕ), στα πλαίσια της Κοινωνικής Οικονομίας η οποία θεσμοθετήθηκε με νόμο τον Σεπτέμβριο του 2011 που τέθηκε σε εφαρμογή τον Μάρτιο του 2012. Με τον νόμο αυτό θεσπίζεται μια εντελώς καινούρια μορφή επιχείρησης, εντελώς διαφορετική από τις μέχρι σήμερα γνωστές ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, Α) και τις λιγότερο γνωστές ΙΚΕ.

Τόσο οι  Κοιν.Σ.Επ. όσο κι οι ΚΟΙΣΠΕ  αφορούν στην παραγωγή και παροχή προϊόντων ή και υπηρεσιών, συστήνονται εύκολα, έχουν ειδικό – προνομιακό ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς και προσφέρουν καινοτόμες επιχειρηματικές προοπτικές, νέες θέσεις απασχόλησης και μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ αλλά και άλλες πηγές.

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ή ΚΟΙΣΠΕ μπορούν να ιδρυθούν για:

Παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας όπως κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά εστιατόρια, κλπ, ικανοποίηση συλλογικών αναγκών όπως ανάδειξη και προστασία του πράσινου, ανακύκλωση, παροχή υπηρεσιών που προάγουν το τοπικό και συλλογικό καλό, όπως: πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, αξιοποίηση και προώθηση τοπικών προϊόντων, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων, καθώς επίσης για παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα σε ομάδες πληθυσμού, όπως: ηλικιωμένοι, βρέφη, παιδιά, άτομα με αναπηρία ή άτομα με χρόνιες παθήσεις, ΑμεΑ, κλπ

Τι πρέπει να ξέρετε

Για να είναι μια τέτοια προσπάθεια επιτυχημένη και βιώσιμη χρειάζεται ανίχνευση της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών ευκαιριών ώστε η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ να είναι σωστά στοχευμένη. Ποια ακριβώς είναι η ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί; με ποιο τρόπο ακριβώς; Πως μπορεί να κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία; Πως μπορεί να προβληθεί το έργο της;

Γιατί η πρόταση αυτή αποτελεί καλό νέο

Μια νέα ευέλικτη μορφή επιχείρησης, με χαμηλό ρίσκο, ειδικά σχεδιασμένη για το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε κεφάλαια, με προνομιακή φορολόγηση και δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Δεν είστε μόνοι

Για τη παροχή όλης της αναγκαίας πληροφόρησης και την συμβουλευτική όσον αφορά την ίδρυση, την οργάνωση, τη σύσταση και την επικοινωνία των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης  διοργανώνει ειδικά σεμινάρια για τους ενδιαφερόμενους όπου ζητηθεί, σ' ολόκληρη την Ελλάδα κι αναλαμβάνει, χωρίς επιπλέον χρέωση, ολόκληρη τη διαδικασία υποβολής και παρακoλούθησης του φακέλου για τη χρηματοδότηση της δικής σας επιχειρηματικής ιδέας από τα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Βασική εισηγήτρια: Κουτσογιάννη οικονομολόγος – δημοσιογράφος.
Υπεύθυνος συντονισμού και πληροφοριών: Παναγιώτης Κάρδαρης , τηλ: 210 3317 861, e-mai: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ

Τα σεμινάρια ξεκινούν κάθε δεύτερη Δευτέρα και διαρκούν 6 ώρες.
Kόστος 60€ το άτομο. Για ανέργους, ή πολλαπλές συμμετοχές παρέχονται ειδικές εκπτώσεις.


ΑΔΡΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΠΡΑΞΗ.