Δείτε την ομιλία της ΕΔΩ 

Διαπολιτισμική ενσυναίσθηση, επικοινωνία, και κοινωνική αλληλεγγύη

Ο τρόπος που βλέπουμε, μεθερμηνεύουμε και προσλαμβάνουμε
τις εικόνες γύρω μας,
προσδιορίζει εν πολλοίς την ποιότητα της ζωής μας.

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες, εντατικές επιστημονικές μελέτες, έρευνα και επαφές με την διεθνή επιστημονική κοινότητα, μέσα από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία, οι προσπάθειες της εκλεκτής συνεργάτιδας του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Dr. Βίκης Καραΐσκου δικαιώθηκαν και επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Με διευθύντρια την ίδια, ιδρύθηκε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Έδρα της UNESCO με αντικείμενο “Visual Anticipation and Futures Literacy towards Visual Literacy”, η μοναδική Έδρα UNESCO στο εν λόγω πεδίο στον διεθνή χώρο, γεγονός που προσδίδει διεθνή αναγνώριση τόσο στο ΑΠΚΥ όσο και την ίδια. Ανάμεσα στους βασικούς στόχους της έδρας είναι η διαπολιτισμική ενσυναίσθηση, η επικοινωνία, κι η κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ, προσωπικό στοίχημα της κ. Dr, Βίκης Καραϊσκου είναι η ενίσχυση της κριτικής οπτικής σκέψης και δράσης με έμφαση την ευαισθητοποίηση των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω ειδικά μελετημένων διαδραστικών μαθησιακών εργαστηρίων (work shops).
Την οργάνωση και χρηματοδότηση των εν λόγω εργαστηρίων, σε δημοτικά σχολεία απομεμακρυσμένων και λιγότερο προνομιούχων περιοχών της χώρας, έχει αναλάβει, με περηφάνια, το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο.


Η Τελετή Εγκαθίδρυσης (Launch Event) της Έδρας UNESCO θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00 το απόγευμα στην Αίθουσα Αρχείου «Τάσσος Παπαδόπουλος» στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ).


Θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ Γιάννης Τουμαζής και η Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα. Λουκία Λοΐζου-Χατζηγαβριήλ.

 

 

https://www.ouc.ac.cy/index.php/el/
https://www.ouc.ac.cy/index.php/el/the-university-4/unesco-chair/the-chair/meet-the-chairholder
https://www.ouc.ac.cy/index.php/el/the-university-4/unesco-chair/the-chair
https://eu.bbcollab.com/collab/ui/session/guest/50ccd4ef166542e98fa965e1d3e42ed9