WP 002482 e19b1Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης στα πλαίσια του 4ου κύκλου της δράσης «Ενδιαφέρομαι–Προσφέρω», παρευρέθηκε στον Πανυγηρικό Εσπερινό στον Ι.Ν της Αγίας Βαρβάρας στο Άνω  Πέραμα εκπροσωπούμενο από τον ειδικό συνεργάτη και υπέυθυνο της δράσης Παναγιώτη Κάρδαρη.Η δράση αφορά την διανομή τροφίμων σε 100 οικογένειες στο Άνω Πέραμα, σε συνεργασία με το Φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας της Παναγίας της Γιάτρισσας.

Μετά το τέλος της τελετής ο κ. Κάρδαρης, αφού μετέφερε τον χαιρετισμό και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της προέδρου του Ινστιτούτου κας Ξένιας Κουτσογιάννη, μίλησε στους παρευρισκόμενους για τους στόχους και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της δράσης.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα και την πρόθεση της Προέδρου και των εθελοντών του Ινστιτούτου για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή και άλλων δράσεων, που θα αγγίζουν όχι μόνο τον τομέα της αλληλεγγύης αλλα όλο το φάσμα της καλυτέρευσης των βιοτικών συνθηκών της περιοχής με έμφαση στις δράσεις που αφορούν την νεότητα και την απασχόληση. Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ενοριακού Ναού της Παναγίας της Γιάτρισσας π. Ιωάννης Βεργόπουλος χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου και δήλωσε παρών σε όσες ενέργειες χρειαστούν στο μέλλον για την υλοποίηση νέων και καινοτόμων δράσεων για το Άνω Πέραμα, αφού όπως είπε « μέριμνα και της εκκλησίας είναι η υπηρεσία για τον άνθρωπο, ως πρόσωπο» κλείνωντας ευχαριστήσε το Ινστιτούτο, τους εθελοντές για την επιλογή του Άνω Περάματος, ως στόχου της δράσης αλλά και για την μέχρι σήμερα άψογη και απρόσκοπτη συνεργασία των δύο φορέων.

Inspiring Acts of Everyday Kindness