Στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΣA, την Τρίτη 27 Μαΐου 2014, έλαβε χώρα το 5ο Workshop, για την Κοινωνική Οικονομία και την επιχειρηματικότητα, διάρκειας 3 ωρών, στον φιλόξενο χώρο του διαχειριστή της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Προοπτική»,Όμιλος για την ΟΥΝΕΣΚΟ, Πειραιώς και Νήσων στην οδό Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, Νίκαια. Στο Εργαστήριο συμμετείχαν και τα δύο τμήματα της ομάδας της κοπτικής ραπτικής.


Τις ωφελούμενες καλωσόρισε η οικονομολόγος και πρόεδρος του Δ.Ι.Α. – ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ κυρία Ξένια Κουτσογιάννη και οι συνεργάτες της.
Η κυρία Ξένια Κουτσογιάννη παρουσίασε κι ανέλυσε τα βασικά σημεία του νόμου 4019 και βοήθησε τις ωφελούμενες να εμβαθύνουν σ' αυτόν, ενώ τη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση κι απαντήθηκαν ερωτήσεις κι απορίες. Οι ωφελούμενες εξέφρασαν τον προβληματισμό και τους φόβους τους ως προς την προοπτική συνεργασίας με άλλους και τα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν από αυτήν τόσο στη διοίκηση όσο και στην διεκπεραίωση των καθημερινών προβλημάτων, που εκ των πραγμάτων προκύπτουν σε κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από τη μορφή της.
Η εισηγήτρια έπειτα από διαλογική συζήτηση οδήγησε τις ωφελούμενες να δουν τα πραγματικά προβλήματα κι αντί να εστιάζουν στις δυσκολίες που γεννούνται από τους προσωπικούς φόβους της κάθε μιας, να αναζητήσουν από τα πρώτα κιόλας αυτά στάδια, κοινά αποδεκτές «διαδικασίες» που στο μέλλον θα περιφρουρήσουν και θα διευκολύνουν τη «συνεννόηση» μεταξύ των ιδρυτικών μελών, αλλά και την διοίκηση της κοινωνικής συνεταιριστικής τους επιχείρησης,
Στο δεύτερο μέρος, δόθηκε έμφασης στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις κι οι ωφελούμενες παροτρύνθηκαν να καταθέσουν ιδέες και επαγγελματικά τους σχέδια, ώστε να εξεταστεί και να συζητηθεί από ολόκληρη την ομάδα, η ρεαλιστικότατα, η βιωσιμότητα και τα πιθανά καινοτομικά χαρακτηριστικά των προτάσεων σε συνάρτηση με τις αρχές της κοινωνικής οικονομίας κι επιχειρηματικότητας.