Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο. Στην εκδήλωση, ανάμεσα στις άλλες οργανώσεις που τιμήθηκαν για το εθελοντικό τους έργο, τιμητική πλακέτα παρέλαβε κι η πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου  Αλληλεγγύης σαν αναγνώριση του έργου και των προσπαθειών των εθελοντών του Ινστιτούτου μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή πολλών Εθελοντικών οργανώσεων της ευρύτερης περιοχής, παρά το τσουχτερό κρύο.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου, μεταξύ άλλων ανέφερε: Στόχος της εκδήλωσης είναι από τη μια μεριά η τόνωση του ηθικού των εθελοντών κι η αναγνώριση των δράσεών τους κι από την άλλη η παρακίνηση πολλών ακόμη συμπολιτών μας να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.
Η πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου  Αλληλεγγύης μίλησε με θέμα εθελοντισμός και σύγχρονη πραγματικότητα. Επισήμανε τις διαφορές μεταξύ συναισθηματικού κι ακτιβιστικού εθελοντισμού κι επικεντρώθηκε στην προσφορά του εθελοντισμού στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της βρίσκεται ΕΔΩ